Ontdek hoe je Bancontact en Ideal kan aanbieden in Thinkific!

Nobody is perfect. Hetzelfde geldt voor online learning platformen.

Ik heb er ondertussen al verschillende getest maar geen enkel online learning platform doet exact wat ik wil dat het doet. Grrrr 😏 Eén van de grote nadelen die ik steeds tegen kom is dat er betaalopties zijn geïntegreerd, maar nooit diegene die in België en Nederland zo populair zijn (respectievelijk Bancontact en Ideal).

Zapier en zo

Veel online learning platformen lossen dit op door integraties aan te bieden via vb. Zapier. Maar dat kost ook geld (minstens $19,99/maand).Β 

Lang leve Thinkific

Weet je wat zo geweldig is aan Thinkific? Je kan het koppelen met Shopify. Gratis, zonder tussenkomst van Zapier. Je kan dit zelfs al doen in de gratis Thinkifc account. Geen upgrade nodig.

Maar... Shopify kost wel $ 29 / maand... En je betaalt dan voor zaken die je totaal niet nodig hebt. Want al hetgeen ik wil is de check-out van Shopify. De rest doe ik liever in Thinkific.

Eureka!

Wie zoekt die vindt. Ik heb gezocht. En gevonden. Hou je vast... : Shopify heeft ook een Lite Plan voor $ 9 / maand. Je gebruikt dan enkel hun check-out. Perfect! Want dat is nu eens exact hetgeen ik nodig heb. Voor alle rest gebruik ik Thinkific (zijnde home page, course cards, sales pagina's,...)

Het Shopify Lite Plan

Met het Shopify Lite plan gebruik je dus gewoon de check-out van Shopify (reden dat de prijs lager is). En meer heb je niet nodig als je Thinkific hebt aangezien je al je pages in Thinkific bouwt. Via het Shopify Lite plan creΓ«er je dus de URL betaallink van je cursus. En die zet je achter de knoppen van je course pages. Als er iemand je cursus aankoopt, gebeurt daarna alles automatisch gezien de integratie met Thinkific en Shopify. Handig toch!? πŸ™ŒπŸ»

Opgelet, je hebt ook een Mollie account nodig. Maar dat is gratis (net zoals een Stripe, Paypal,... account). Je betaalt alleen transactiekosten als klanten betalen via de betaalopties van Mollie.

Het mooie is dat je via Shopify ook automatisch facturen kan versturen.Β 

Hoe ga je te werk?

Om je het zoekwerk te besparen, toon ik je hieronder hoe je je Shopify Lite Plan kan opzetten. Want het is niet zo gemakkelijk te vinden op hun website. Shopify wil toch nog liever dat je de basic account van $ 29 / maand aanschaft πŸ˜‰

Hoe ga je te werk? Scroll naar onder.


Hoe zet je een Shopify Lite Plan op?

Volg deze stappen.

Als je je Thinkific account koppelt met een Shopify Lite Plan, kunnen jouw deelnemers betalen met Bancontact en Ideal, naast credit cards en Paypal. Alles verloopt automatisch! Een Shopify Lite Plan kost maar $ 9 / maand. Hou er wel rekening mee dat Shopify 2% neemt van je verkopen.

Concreet betekent dit het volgende:

 • Alles blijft in Thinkific, ook je sales page.
 • Maar je check-out loopt langs Shopify.
 • Je gebruikt dus alleen de check-out van Shopify! En dat is alles wat je nodig hebt als je Thinkific hebt.
 • Van zodra je deelnemer iets koopt, wordt automatisch een account aangemaakt in Thinkific.
 • Je deelnemer krijgt automatisch de e-mails die je opzet in Thinkific.
 • Ook handig: je kan via Shopify ook automatisch facturen versturen!


Hoe ga je te werk?

Het blijkt niet zo gemakkelijk te zijn om een Shopify Lite Plan op te zetten ;) Shopify heeft liever dat je intekent voor de basic account van $ 29/maand. Toch kan het! Ik toon je graag hoe het moet.

Mijn eerste tip (noodgedwongen geleerd uit mijn eigen ervaring ;)) = gebruik CHROME als browser. Met Safari bleef ik continue vast lopen.


Let's do this!

 • Klik op het logo:


 • Geef je e-mail in en klik op "start free trial"Β (= 14 dagen gratis proefaccount).

 • Onderstaande vragen kan je invullen - maar je kan ze even goed overslaan door op "skip" te klikken.

 • Onderstaande vragen moet je wel invullen - klik vervolgens op "Enter my store".


 • Je kan in je gratis account wat rondkijken en testen maar je kan niets verkopen zolang je geen plan selecteert. Shopify rekent je maar pas iets aan nadat je 14 dagen gratis account zijn verstreken. Tenzij je je account opzegt voor die datum. Dan betaal je uiteraard niets.

 • Zoals je ziet, zie je de Shopify Lite van $ 9 niet verschijnen. Dat komt omdat Shopify automatisch een online store heeft opgezet. Die moet je eerst verwijderen.
 • Dat kan je doen door naar onder te scrollen en te klikken op "remove online store". Zo dus:
 • Vervolgens klik je op de rode knop REMOVE ONLINE STORE • Je moet dan nog net een Sales channel selecteren. Kies de Buy Button (= koopknop). That's all we need om te koppelen met Thinkifc!


 • Links zie je dan de Buy Button staan onder je Sales Channels.

 • Om aan de slag te gaan, moet je dan nog steeds je plan kiezen. Maar deze keer staat er wel Shopify Lite tussen! Die willen we! De $ 9 / maand wordt pas in rekening gebracht na 14 dagen. Tenzij je je account opzegt. • Van zodra je Thinkific account & je Shopify Lite account is opgezet kan je deze koppelen in Thinkific. Aan de hand van korte praktische "how to" demo video's toon ik jou dit in de meer uitgebreide training "Hoe bouw je je online training in Thinkific" (meer info hieronder).Β Als je deze demo's volgt, ben je volledig klaar om te gaan verkopen!


Wil je helemaal next-level gaan?

Dan kan je koppelen met Plug & Pay dat ongelooflijk veel mogelijkheden biedt. Je hebt dan wel Zapier nodig en de Pro+Growth account van Thinkific. Een duurder alternatief, maar een investering die het waard is.

Met Thinkific en Plug & Pay heb je, als je het mij vraagt, een gouden duo.Β 

Meer weten? Lees dan zeker deze blog waar ik Plug & Pay en Shopify Lite naast elkaar zet.

Het kan met Thinkific!

Hoe maak je een online training?

Hoe maak je een online training? Zonder dat het veel geld en tijd kost?

Ik leer het jou in mijn online training! Je leert -stapsgewijs- hoe je alles opzet in de gratis account van Thinkific.

Inclusief bonus demo video's over de koppeling tussen Thinkific en Shopify Lite! Met deze koppeling kan je ook Ideal en Bancontact aanbieden voor amper $9 / maand.

Wil je next-level gaan? Dat kan met Plug & Pay als betaalpagina. Hoe je dit doet, leer je ook in de BONUS demo video's.

Deze hands-on training is doorspekt met how-to video's, presentaties, downloads, quizzen, surveys,... Bovendien kan je me op eender welk moment vragen stellen. Scroll naar onder voor meer info.

I love Thinkific and Plug & Pay

Ik ben die hard fan van Thinkific. Dit all-in-one online learning platform laat je toe om een leuk, impactvol, gebruiks- Γ¨n onderhoudsvriendelijk online learning platform te bouwen. Je hoeft geen IT kennis te bezitten!Β 

Benieuwd? Klik op het logo en maak alvast je gratis account aan.Thinkific heeft een geΓ―ntegreerde betaalpagina. Super handig, alleen kan je hiermee enkel credit card & Paypal aanbieden aan je klanten.

Gelukkig kan je koppelen met Plug & Pay dat ongelooflijk veel mogelijkheden biedt.

Met Thinkific en Plug & Pay heb je dus een gouden duo.Β 

Meer weten over Plug & Pay? Klik hieronder op het logo en test het 14 dagen gratis uit.Meer weten over de Thinkific/Shopify integratie?

Heb je nog vragen?