Ontdek hoe je Bancontact en Ideal kan aanbieden in Thinkific!

Nobody is perfect. Hetzelfde geldt voor online learning platformen.

Ik heb er ondertussen al verschillende getest maar geen enkel online learning platform doet exact wat ik wil dat het doet. Grrrr 😏 Eén van de grote nadelen die ik steeds tegen kom is dat er betaalopties zijn geïntegreerd, maar nooit diegene die in België en Nederland zo populair zijn (respectievelijk Bancontact en Ideal).

Zapier en zo

Veel online learning platformen lossen dit op door integraties aan te bieden via vb. Zapier. Maar dat kost ook geld (minstens $19,99/maand). 

Lang leve Thinkific

Weet je wat zo geweldig is aan Thinkific? Je kan het koppelen met Shopify. Gratis, zonder tussenkomst van Zapier. Je kan dit zelfs al doen in de gratis Thinkifc account. Geen upgrade nodig.

Maar... Shopify kost wel $ 29 / maand... En je betaalt dan voor zaken die je totaal niet nodig hebt. Want al hetgeen ik wil is de check-out van Shopify. De rest doe ik liever in Thinkific.

Eureka!

Wie zoekt die vindt. Ik heb gezocht. En gevonden. Hou je vast... : Shopify heeft ook een Lite Plan voor $ 9 / maand. Je gebruikt dan enkel hun check-out. Perfect! Want dat is nu eens exact hetgeen ik nodig heb. Voor alle rest gebruik ik Thinkific (zijnde home page, course cards, sales pagina's,...)

Het Shopify Lite Plan

Met het Shopify Lite plan gebruik je dus gewoon de check-out van Shopify (reden dat de prijs lager is). En meer heb je niet nodig als je Thinkific hebt aangezien je al je pages in Thinkific bouwt. Via het Shopify Lite plan creëer je dus de URL betaallink van je cursus. En die zet je achter de knoppen van je course pages. Als er iemand je cursus aankoopt, gebeurt daarna alles automatisch gezien de integratie met Thinkific en Shopify. Handig toch!? 🙌🏻

Opgelet, je hebt ook een Mollie account nodig. Maar dat is gratis (net zoals een Stripe, Paypal,... account). Je betaalt alleen transactiekosten als klanten betalen via de betaalopties van Mollie.

Het mooie is dat je via Shopify ook automatisch facturen kan versturen. 

Hoe ga je te werk?

Om je het zoekwerk te besparen, toon ik je hieronder hoe je je Shopify Lite Plan kan opzetten. Want het is niet zo gemakkelijk te vinden op hun website. Shopify wil toch nog liever dat je de basic account van $ 29 / maand aanschaft 😉

Hoe ga je te werk? Scroll naar onder.


Hoe zet je een Shopify Lite Plan op?

Volg deze stappen.

Als je je Thinkific account koppelt met een Shopify Lite Plan, kunnen jouw deelnemers betalen met Bancontact en Ideal, naast credit cards en Paypal. Alles verloopt automatisch! Een Shopify Lite Plan kost maar $ 9 / maand. Hou er wel rekening mee dat Shopify 2% neemt van je verkopen.

Concreet betekent dit het volgende:

 • Alles blijft in Thinkific, ook je sales page.
 • Maar je check-out loopt langs Shopify.
 • Je gebruikt dus alleen de check-out van Shopify! En dat is alles wat je nodig hebt als je Thinkific hebt.
 • Van zodra je deelnemer iets koopt, wordt automatisch een account aangemaakt in Thinkific.
 • Je deelnemer krijgt automatisch de e-mails die je opzet in Thinkific.
 • Ook handig: je kan via Shopify ook automatisch facturen versturen!


Hoe ga je te werk?

Het blijkt niet zo gemakkelijk te zijn om een Shopify Lite Plan op te zetten ;) Shopify heeft liever dat je intekent voor de basic account van $ 29/maand. Toch kan het! Ik toon je graag hoe het moet.

Mijn eerste tip (noodgedwongen geleerd uit mijn eigen ervaring ;)) = gebruik CHROME als browser. Met Safari bleef ik continue vast lopen.


Let's do this!

 • Klik op het logo:


 • Geef je e-mail in en klik op "start free trial" (= 14 dagen gratis proefaccount).

 • Onderstaande vragen kan je invullen - maar je kan ze even goed overslaan door op "skip" te klikken.

 • Onderstaande vragen moet je wel invullen - klik vervolgens op "Enter my store".


 • Je kan in je gratis account wat rondkijken en testen maar je kan niets verkopen zolang je geen plan selecteert. Shopify rekent je maar pas iets aan nadat je 14 dagen gratis account zijn verstreken. Tenzij je je account opzegt voor die datum. Dan betaal je uiteraard niets.

 • Zoals je ziet, zie je de Shopify Lite van $ 9 niet verschijnen. Dat komt omdat Shopify automatisch een online store heeft opgezet. Die moet je eerst verwijderen.
 • Dat kan je doen door naar onder te scrollen en te klikken op "remove online store". Zo dus:
 • Vervolgens klik je op de rode knop REMOVE ONLINE STORE • Je moet dan nog net een Sales channel selecteren. Kies de Buy Button (= koopknop). That's all we need om te koppelen met Thinkifc!


 • Links zie je dan de Buy Button staan onder je Sales Channels.

 • Om aan de slag te gaan, moet je dan nog steeds je plan kiezen. Maar deze keer staat er wel Shopify Lite tussen! Die willen we! De $ 9 / maand wordt pas in rekening gebracht na 14 dagen. Tenzij je je account opzegt. • Van zodra je Thinkific account & je Shopify Lite account is opgezet kan je deze koppelen in Thinkific. Aan de hand van korte praktische "how to" demo video's toon ik jou dit in de meer uitgebreide training "Hoe maak je je online programma in Thinkific" (meer info hieronder). Als je deze demo's volgt, ben je volledig klaar om te gaan verkopen!


Meer weten over de Thinkific/Shopify integratie?

Meer weten?

Wil je graag mijn tips & tricks ontvangen? Over Thinkific maar ook over hoe je een succesvolle online training maakt en lanceert? Simpel! Schrijf je gewoon hieronder in. 👇🏻

Overtuigd van Thinkific?

Start your journey here

Ik ben die hard fan van Thinkific. Dit all-in-one online learning platform laat je toe om een leuk, impactvol, gebruiks- èn onderhoudsvriendelijk online learning platform te bouwen. Je hoeft geen IT kennis te bezitten (heb ik ook niet 😉)! Bovendien koppel je gratis met Shopify Lite. Voor amper $ 9 / maand kan je via Shopify Lite je klanten laten betalen met Ideal en Bancontact. Geen Zapier nodig! 

Benieuwd? Klik op het logo en maak alvast je gratis account aan.