Zit de wereld op mijn online training te wachten?

door Elke Van den Eynde

 

Ik moet er geen tekening bij maken. De online learning business is booming. Steeds meer en meer rijzen online trainingen als paddestoelen uit de grond. En ook deze vraag rijst… is de online learning markt nog niet verzadigd? Of geraakt die binnenkort verzadigd? Is het wel een goed idee om met een online training te komen als mijn conculega’s hier al succesvol mee bezig zijn? Is er nog plaats voor mijn online training? 

 

“Zit de wereld op mijn online training te wachten?”

 

Het antwoord is neen. Wat, Elke? Wat? 

Wel, ik verklaar me nader. Niet de wereld zit op jouw online training te wachten. Jouw droomklant daarentegen wel.

 

Het verschil tussen wandelschoenen en een online training

 

Weet je wat je moet beseffen als je een online training wil maken? Het is PERSOONLIJK. En dat is een enorm groot voordeel! Voor jou! Let me explain.

Een online training kopen is anders dan een fysiek product kopen. Stel, ik wil wandelschoenen kopen. Wat gaat dan mijn uiteindelijke keuze beinvloeden? Bijvoorbeeld. Zitten ze goed? Zijn ze van goede kwaliteit? Is het een betrouwbaar merk? Is het de prijs waard? Vind ik het model en de kleuren mooi? 

Dat zijn allemaal zaken die je meteen weet, ziet en voelt. Of de verkoopster nu veel van wandelschoenen weet, dat maakt niet zoveel uit want ik kan de wandelschoenen met mijn eigen ogen zien. En ik kan ze passen. Er is weinig risico op een miskoop. En zelfs dan nog zou ik ze kunnen inruilen.

Maar als ik een online training koop, dan denk ik anders. Ik wil namelijk iets bijleren. Omdat ik ergens nood aan heb. Iets dat één van mijn pijnpunten moet oplossen. Iets dat een bepaald resultaat gaat opleveren. Mijn leven zal veranderen in de positieve zin. Maar die garantie heb ik niet op voorhand. Ik weet het pas als ik die online training doorlopen heb. Dus in dit geval, maakt het mij wèl uit van wie ik die online training koop. Want ik wil graag leren van iemand die weet waarover zij of hij spreekt. Die ik vertrouw. En kom ik twee online trainingen tegen die hetzelfde resultaat beloven, dan zal ik kopen van de ondernemer achter de online training, de trainer, die het meest resoneert met hoe ik in het leven sta… Die mij het meest aanspreekt. Die mij inspireert. Van wie ik het liefst wil leren. Yes. Zèlfs als die online training duurder is dan de andere. Ik wil immers resultaat. 

Vergelijk het met je studentenleven. Gegarandeerd had je een favoriete leerkracht. En dat was niet noodzakelijk de favoriete leerkracht van je medestudenten. Dat komt omdat we allemaal uniek zijn. En dat is nu net jouw troef!

 

Jij bent jij. Zij zijn zij.

 

Het maakt dus niet uit of je conculega’s aan de lopende band online trainingen verkopen. Integendeel! Dat wil alvast zeggen dat er een grote nood is. En ook al hebben jullie dezelfde doelgroep, mogelijks zijn jullie droomklanten niet dezelfde.

Want jouw droomklant koopt bij jou, niet alleen omdat jij de nodige expertise in huis hebt en zijn/haar leven kan veranderen. Maar ook omdat jij jij bent. 

Jouw expertise, jouw persoonlijkheid, jouw talent, jouw ervaring, jouw skills, jouw levenswijsheid, de levenslessen die je - door vallen en opstaan - geleerd hebt, jouw uitstraling, jouw specifieke karaktertrekjes, jouw energie, jouw ziel, jouw vibes, jouw voorkomen, jouw manier van spreken, jouw passie, jouw verhalen,... Al deze zaken zitten in jouw rugzak en maken jou tot jouw unieke zelf! Het is jouw personal & authentieke brand.

 

“People buy from people”

 

Ik zei het eerder al, ook al beloof je hetzelfde resultaat als je conculega. Toch is jouw online training volledig anders. Net omdat een online training persoonlijk is, ga je je stempel kunnen drukken. De stempel van jouw personal brand. 

Hoe onderscheid je jezelf met je online training. Enkele voorbeelden:

 • de waarde die je geeft in je training;
 • de uitgestippelde weg naar het resultaat (het leerdoel);
 • de methode die je gebruikt om iets aan te leren;
 • de ervaring en praktijkvoorbeelden die je deelt;
 • de manier waarop je iets uitlegt;
 • het online learning platform dat jouw voorkeur geniet (ja, dat maakt ook een verschil!);
 • de types lessen die je kiest (video? presentaties? tekst? downloads? een mix? quiz? survey? audio? enz,...);
 • de prijs die je bepaalt;
 • de betaalopties die je aanbiedt en of je kan betalen in termijnen;
 • de lay-out die bij je past;
 • de toeters en bellen die je leuk vindt (of niet);
 • de extraatjes die je geeft;
 • de manier waarop je je droomklant helpt & te woord staat;
 • de klantenservice die je biedt;
 • noem maar op… de lijst is eindeloos.


Zie je nu wat ik bedoel? Zie je hoe anders een online training kan zijn ook al belooft ze hetzelfde resultaat als jouw conculega? Het is JOUW online training. Even uniek en authentiek als jij bent.

Dus ja. Jouw droomklant wacht op jouw online training. Iedereen die je volgt op social media, iedereen die is ingeschreven op je mailing, iedereen die je vragen stelt, iedereen die over jou praat,… Daar is een reden voor. Jij weet iets dat zij niet weten. Jij kan hen helpen. Jij kan hun leven veranderen. 

 

Jij bent dus geld waard!

 

Waar wacht je nog op? Tijd dus voor je eigen online training! Jouw persoonlijke online training met jouw personal touch! Zo kan je nog meer van je droomklanten bereiken èn helpen. En ja, de passieve inkomsten zijn ook mooi meegenomen 😉


Geen zin in het denk- en gokwerk? Hulp nodig?


Contacteer me op hello@teacheroes.be en ik bekijk graag met jou hoe ik je het beste kan helpen.


Hoe haal je het maximum uit je online training?

Download het stappenplan

In "de highway naar een succesvolle online training" vertel ik meer over de 5 fases die een succesvolle online training doorloopt. Inclusief handige checklist voor alle zaken waar je aan moet denken.

Bovendien deel ik ook enkele veelgemaakte fouten die je best vermijdt. En je krijgt ook zes tips die je heel wat tijd, stress en verspilde energie zullen besparen.

I love Thinkific and Plug & Pay

Ik ben die hard fan van Thinkific. Dit all-in-one online learning platform laat je toe om een leuk, impactvol, gebruiks- èn onderhoudsvriendelijk online learning platform te bouwen. Je hoeft geen IT kennis te bezitten! 

Benieuwd? Klik op het logo en maak alvast je gratis account aan.Thinkific heeft een geïntegreerde betaalpagina. Super handig, alleen kan je hiermee enkel credit card & Paypal aanbieden aan je klanten.

Gelukkig kan je koppelen met Plug & Pay dat ongelooflijk veel mogelijkheden biedt.

Met Thinkific en Plug & Pay heb je dus een gouden duo. 

Meer weten over Plug & Pay? Klik hieronder op het logo en test het 14 dagen gratis uit.Heb je nog vragen?