"Welk online learning platform kies ik? Er zijn er zo veel!"

I know. Ik stond ooit ook voor die lastige keuze.

Ooit stond ik ook in jouw schoenen. Overweldigd door alle online learning platformen out there. Ik zag het bos door de bomen niet meer. 🤷‍♀️

Het wordt er de laatste tijd niet beter op by the way. Steeds meer en meer online learning platformen rijzen uit de grond. Allemaal hebben ze hun eigen voor- en nadelen, wat maakt dat het vooral belangrijk is voor jou om goed te weten waar je met jouw online learning platform naar toe wil. En van daaruit maak je die keuze.

Maar daar ga ik het in dit artikel niet over hebben. Nope, ik ga het hebben over Teachable en Thinkific, twee populaire online learning platformen. De laatste tijd krijg ik namelijk veel de vraag: "Elke, wat is het verschil tussen Teachable en Thinkific?"

Dus als je het graag wil weten, lees dan even verder. Je komt er eindelijk achter.

Ik ga niet elk detail bespreken. Ik beperk me tot de meest belangrijke zaken die je best overweegt wanneer je een impactvol online learning platform wil.

Here we go

Om te beginnen zijn er waarschijnlijk geen twee online learning platformen out there die zo hard op elkaar lijken. Qua pricing formules zijn ze heel gelijkaardig aan elkaar. Ook nemen ze allebei de hosting voor hun rekening. Zowel van je website als van alle content die je erop zet. Dit zit steeds inbegrepen in het plan dat je kiest.

En ze zijn beide enorm gebruiksvriendelijk. Gemakkelijk om te gebruiken voor jou èn voor jouw deelnemers.

Maar toch zijn er heel wat verschillen.

Wil je Bancontact en Ideal aanbieden aan je deelnemers?

Ik begin met deze vraag want als je klanten in België en Nederland zitten dan moet je weten dat Bancontact en Ideal de meest populaire betaalopties zijn in respectievelijk België en Nederland. 

Zowel bij Teachable en Thinkific kan je credit card (via Stripe) en Paypal aanbieden. Maar ook al betaal jij steeds met vb Paypal, dat wil niet zeggen dat de gemiddelde Belg en Nederlander dat doet.  Die betaalt nog steeds het liefst met Bancontact en Ideal. En je wil zoveel mogelijk de drempel verlagen, toch? Dus dan bied je best beide betaalopties aan. Agree?

Maar nu. Er is slecht nieuws, er is beter nieuws en er is goed nieuws. Eerst het slecht nieuws?

Wel, noch Teachable, noch Thinkific biedt de mogelijkheid om rechtstreeks Bancontact en Ideal aan te bieden. 

Het betere nieuws dan maar? Je kan zowel bij Teachable als Thinkific Bancontact en Ideal aanbieden, maar je moet steeds werken met een work-around via Shopify (*). Je hebt ook (vb) een Mollie account nodig die je koppelt met je Shopify.

Zo werkt het bij Teachable

Bij Teachable heb je Zapier (**) nodig om te koppelen met Shopify (*). En als je Zapier wil gebruiken bij Teachable heb je een upgrade nodig van je Teachable account naar minstens de Pro account (99$/maand). Aangezien Zapier en Shopify ook geld kosten, wordt dit al gauw een kostelijke grap.

Zo werkt het bij Thinkific

Maar nu het goede nieuws. Bij Thinkific heb je geen Zapier nodig om te koppelen met Shopify. Nog beter zelfs, Thinkific heeft een automatische en gemakkelijke integratie met Shopify. En nu wordt het helemaal goed... Dit kan zelfs in de gratis account van Thinkific. En... het kan zelfs met Shopify Lite (dit kost maar 9$/maand ipv 29$/maand). Je gebruikt dan gewoon de check-out van Shopify. Want meer heb je echt niet nodig! De rest (je home page, je sales pages,... breng je allemaal onder in Thinkific).

Ik vat het even samen

Wil je Bancontact en Ideal aanbieden? Dan ben je met Teachable al vertrokken voor minstens 127,99$/maand aangezien je Shopify Lite, Zapier en de Pro account van Teachable nodig hebt.

Maar... met Thinkific kost het je 9$/maand

(*) Shopify Lite kost 9$/maand. Shopify Basic kost 29$/maand.  Shopify rekent 2% transactie fees op je verkopen.
(**) Zapier Starter kost 19,99$/maand.

Wil je laagdrempelig beginnen?

Eén van mijn motto's in business is: Think Big, Start Small, Learn Fast.

Dat kan perfect met Thinkific. Waarom? Omdat Thinkific een super uitgebreide GRATIS account heeft. Eéntje zonder addertjes onder het gras hè. Het is geen testaccount of zo. Het blijft ook gratis zolang je dit zelf wil. Je kan 1 online training aanbieden aan onbeperkt veel deelnemers. (die je kan laten betalen met Bancontact of Ideal, zie hierboven). 

Ook de content (video, audio,...) hosting waar ik het eerder over had, is inbegrepen in de gratis account van Thinkific.

Het enige wat je niet kan, is je eigen domeinnaam gebruiken. Bijvoorbeeld: www.teacheroes.be zou niet mogelijk zijn in de gratis account. Wel www.teacheroes.thinkific.com. 

Ideaal dus om te starten! Word je groter? Dan neem je een update. (en dan kan je ook je eigen domeinnaam gebruiken)

Quid Teachable?

Die heeft ook een gratis account. En je kan meer dan één online training maken en verkopen. Maar... je betaalt wel een vaste kost van $ 1 per verkoop + 10% commissiekosten. 😳

Thinkific daarentegen rekent geen vaste kost en geen commissiekosten.

In de gratis account van Teachable kan je trouwens ook alleen maar credit card en Paypal aanbieden aan je klanten.

Ik vat het even samen

Met de gratis account van Thinkific kan je klein maar goed beginnen! Je kan één online training aanmaken die je betalend kan aanbieden aan onbeperkt veel deelnemers. Ideaal om te zien of het je bevalt. (but you will like it, I promise you!) 

Bovendien kan je Bancontact en Ideal aanbieden via de gratis integratie met Shopify Lite.

Jij succesvol, zij succesvol?

Met een impactvol online learning platform ga je veel mensen kunnen helpen. Dat betekent ook dat je veel passieve inkomsten gaat genereren. En daar wil je liever niets van af staan, juist?

Thinkific rekent geen transactiekosten aan. Nooit. Zelfs niet in de gratis account. 

Teachable daarentegen rekent 10% commissiekosten in de gratis account en 5% transactiekosten in de Basic account, hun goedkoopste plan dus.

Dus...?

Hierboven heb ik enkele zaken aangekaart die belangrijk zijn om te weten als je zelf wil starten met een online learning platform.

Op basis van bovenstaande, gaat mijn absolute voorkeur naar Thinkific. In the grand scheme of things, kan ik persoonlijk geen enkele reden bedenken om Teachable boven Thinkific te kiezen. 

Maar misschien zit ik op een roze Thinkific wolk en ben ik volledig blindsided. Dus mijn vraag aan jou. Weet jij een belangrijke feature die maakt dat je Teachable zou kiezen boven Thinkific? Of ben je toch nog niet helemaal overtuigd? Stuur me gerust een e-mail op hello@teacheroes.be.  

Wil je met Thinkific aan de slag...?

Overtuigd van Thinkific? Schrijf je dan in voor mijn online training "Hoe maak je je online training in Thinkific?". Het bespaart je meteen wat tijd en opzoekwerk. En ik leer je hoe je aan de slag gaat in de GRATIS account van Thinkific. Qua abonnementskosten kost het je dus niets. Ideaal om uit te testen en te starten 🙌🏻

Inclusief bonus modules over hoe je kan koppelen met Shopify Lite of Plug & Pay.

Benieuwd? 

Hieronder vind je meer info 👇🏻


Het kan met Thinkific!

Hoe maak je een online training?

Hoe maak je een online training? Zonder dat het veel geld en tijd kost?

Ik leer het jou in mijn online training! Je leert -stapsgewijs- hoe je alles opzet in de gratis account van Thinkific.

Inclusief bonus demo video's over de koppeling tussen Thinkific en Shopify Lite! Met deze koppeling kan je ook Ideal en Bancontact aanbieden voor amper $9 / maand.

Wil je next-level gaan? Dat kan met Plug & Pay als betaalpagina. Hoe je dit doet, leer je ook in de BONUS demo video's.

Deze hands-on training is doorspekt met how-to video's, presentaties, downloads, quizzen, surveys,... Bovendien kan je me op eender welk moment vragen stellen. Scroll naar onder voor meer info.

I love Thinkific and Plug & Pay

Ik ben die hard fan van Thinkific. Dit all-in-one online learning platform laat je toe om een leuk, impactvol, gebruiks- èn onderhoudsvriendelijk online learning platform te bouwen. Je hoeft geen IT kennis te bezitten! 

Benieuwd? Klik op het logo en maak alvast je gratis account aan.Thinkific heeft een geïntegreerde betaalpagina. Super handig, alleen kan je hiermee enkel credit card & Paypal aanbieden aan je klanten.

Gelukkig kan je koppelen met Plug & Pay dat ongelooflijk veel mogelijkheden biedt.

Met Thinkific en Plug & Pay heb je dus een gouden duo. 

Meer weten over Plug & Pay? Klik hieronder op het logo en test het 14 dagen gratis uit.Heb je nog vragen?